Gå videre til hovedindholdet

Randi plantehold - 3. omplantning



Så blev det tid til en ompotning igen. Det blev i større potter, da jorden ude ikke er optimal endnu, og jeg har ikke et drivhus de kan komme ud i, hvor der formodentlig ville blive holdt på varmen fra solen, der skinner ind i det, så planterne ikke blev udsat for kulde.

Under ompotningen fik jeg smidt planteskiltene ud.. så jeg håber, at jeg, ved at kunne kende nogle af planterne, skrive hvad det er for en plante man ser, på de forskellige billeder.

Jeg har, som før nævnt, ingen erfaring med det vi skal lave i dette projekt, men jeg følger med, så godt jeg kan. Jeg har derfor ikke så mange planter, som var den oprindelige tanke, da jeg muligvis har passet dem ganske forkert. Som tidligere nævnt, vil der komme nye planter og regrow til, da jeg vil have at noget af det skal lykkes!



En drueagurk på vej - måske





Dette er en drueagurk der har fart på. Dens blade er ganske genkendelige nu.



Undervejs i alt dette plantehold, har jeg fået lagt nogle frø i noget jord, som så er vokset op i en potte hvor der var plantet noget andet. Sådan er det her på billedet. I denne potte er der oprindeligt en ærtespire, som kan ses lidt bagved. I denne potte vokser der så 2 nye planter, som jeg endnu ikke ved hvad bliver til.

Skal jeg komme med et gæt, ville jeg sige, at den jeg holder imellem mine fingre er en lille tomatplante.



Jeg fandt, i min mosters have, et kvædetræ. Under dette lå der rynkede og rådne kvædefrugter. Da jeg fik rodet lidt i dem, fandt jeg 2, der var ganske fine. Jeg tog dem med hjem, og glemte alt om dem, indtil den anden dag. De havde ligge godt og varmt i vores fyrrum. Jeg tænkte at jeg ville prøve at se, om jeg kunne får nogle kerner til at spire. 
Da jeg skærer frugten over på midten, for at tage kernerne ud, er der allerede spirer på en del af dem. Jeg tog nogle af de spirede, og nogle der ikke var begyndt at spire, lagde dem på et vådt stykke køkkenrulle, puttede film over og satte dem på en radiator. Jeg glæder mig til at se, om de kan blive til noget.


Denne plante knækkede under ompotningen, så jeg plantede stænglen, hvor rødderne sidder, og øverste del af planten, stak jeg bare ned i jorden. Om det kan blive til noget, det bliver spændende.


Mon dette er en lille chiafrø spire - en lavendel eller måske noget helt tredje.

Denne lille spire overlevede ikke, så jeg har igen prøvet at så nogle chiafrø. Jeg tænker, hvis ikke det lykkedes denne 5. gang, så opgiver jeg chiafrø, og bliver fremover en dame der ikke dyrker sine egne chiafrø,



Overskudsfrø - spændende hvad der kommer op




Solsikkeplante. Hvis man kigger godt efter, kan man se et lille blad der er ved at visne. Det blad fjernede jeg, så planten ikke skulle bruge energi på at prøve og holde det i live.




 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Teori - Heidi

  Senest opdateret 16.04.2024

Logbog over dyrehold - Sabrina

 Logbog - vandrende pinde 9. Før logbog over udviklingen i dyreholdet på din blog. Du kan evt. vælge at holde flere forskellige dyre der eksempelvis findes på samme biotop (i skovbunden, i vandhullet mv.) eller som er foderdyr(rovdyr (melorm/aborrer, fluer/edderkopper, regnorm/skildpadder).  17 februar. Her er de vandrende pinde blevet sat ind i terrariet ( 3 styks i alt) På billedet kan man se koppen med vand, hvor jeg har sat folie over og efterfølgende trykket grenene ned igennem. Jeg har dushet med vand fra min vandspray flaske, det er kommet på bladene og på siderne af terrariet.  25 februar. Her en uge senere at buret blev etableret kan man se at flere af bladende er blevet spist af, da der er små huller i bladende flere steder. Derudover, så kommer der også nye blade og nye skud, da grenene står i vand. Jeg kan også se at der begynder at vokse nye små skud ned i sandet. 5 marts 2024. Alle 3 vandrende pinde ser ud til at trives fint. Dette ser jeg ved at de fx er vo...

Biotop Opgave A - Heidis biotop

 Dyr på vinterbiotopen - Dyr vi så Jeg har den seneste uge besøgt biotopen cirka hver anden dag.  Det har været en uge med store vejrskifte. Ført lidt spredt tøsne, så helt snefrit og forleden sneede det så igen, denne gang ligger der cirka 5 cm og isen er tyk nok til en skøjtetur.  Interessen for min biotop-opgave har bredt sig som en løbeild. Både kolleger og børn/unge har interesseret spurgt til planerne og flere drenge har tilbudt deres hjælp. Jeg har nu haft fornøjelsen af at inddrage tre forskellige drenge på tværs af afdelingerne. Ud over den 10-årige dreng har også to teenagere på 15-16 år været med på biotop-vandring.  Der er ingen tvivl om, at drengenes individuelle forforståelse og faglige viden er MEGET forskellige.  Der betyder også, at jeg konstant må aflæse og afstemme mig selv og min tilgang, for at bevare deres engagement.  Nogen vil gerne lære nyt, andre vil gerne roses for deres eksisterende viden.  Nogen vil gerne undersøge sammen, ...